Farväl till psykiatrin

Har nu gjort avslut med min psykiatriker. Eller L fick göra det för jag orkar inte prata med den hopplösa människan.
Hon förstod inte varför jag skulle göras avslut. L berättade att jag hade en tid hos Habs läkare. Hon förtydligade ny diagnos Autism tillhör habiliteringen nu. Varpå HLP förvirrat frågar ”Finns det läkare där?”
Nej, naturligtvis inte jag bara fick en läkartid ändå! Den 1/7 kl 8:30 har jag tid hos läkare i Eskilstuna! Hepp tur att man inte behöver åka dit varje gång.
Jag har nu fått det Neuropsykiatriska utlåtandet med posten. Till skillnad från min förra utredning handlar det här om en person jag känner igen, jag kan känna att det är faktiskt mig det handlar om. Den förra kändes som den beskrev en främling. Den beskriver både mina svårigheter och mina styrkor och där finns även mina resultat på de tester jag igenom.

Mest för skojs skull tänker jag skriva ner en del här.

ASRS(Adult ADHD Self-Report) Del A 6/6 Ouppmärksamhet 28/36 Hyperaktivitet/impulsivitet 19/36
WURS Självskattning (Wender Utah Rating Scale) 58 poäng
Ritvo Autism-Asperger’s Diagnostic Scale (RAADS) 171 poäng
Screening för autistiska personlighetsdrag (AQ) 47/50

Deweys sociala berättelser: Den tyckte jag var urknepig som jag skrev innan var så stolt över mina 17.06/24 och trodde att det var NT poäng men fick sedan reda på att cut-off poängen för autism/asperger var 19.34

Baron-Cohens Empatiseringsförmåga som jag gjorde på datorn 11/80 NT-kvinnor ligger i genomsnitt på 47 poäng och gruppen med Aspergers ligger i snitt runt 20 poäng.

WAIS IV låg jag bra till på i allting från genomsnittet till klart över genomsnitter utom när det gällde snabbhet. Sämst var jag på den del som avser att mäta bearbetningshastighet sam perceptuell och visomotorisk snabbhet där jag presterade klart under genomsnittet. Jag kämpade verkligen med det. Blev lite irriterad på psykologen i början av testet för han ritade på mitt papper! Vilket jag väl hade kunnat acceptera om han inte ritat en slarvig figur som inte ens stämde!

Annonser

One response to “Farväl till psykiatrin

  1. Så skönt att du sent omsider fått en riktig diagnos! Och att du själv också kan se att du faktiskt har en hel del starka sidor också. Grattis till att inte längre behöva gå till en psykiatri som inte begriper dina specifika problem utan att i stället få¨gå till någon som (förhoppningsvis) är specialist på¨just DITT handikapp och därmed kan ge dig hjälp för att bli mindre handikappad än vad du tidigare varit. Jag önskar dig allt gott framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s