Familjetragedi och politik

Den 4 mars i år mördades Jamila Nayele av sin make, de bodde i en trappuppgång alldeles i närheten av oss, vi märkte först att något hade hänt när vi noterade att det var väldigt mycket poliser utanför. Hon var mamma till 6 barn, varav 5 bodde med sin föräldrar det är 1 pojke och 4 flickor, de är i åldrarna 6 till 17 år. Det finns vad jag förstår även en äldre syster som är 28 år och bor i Kanada.

Deras pappa sitter inte helt oväntat fängslad och har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning där det framkommit att han är allvarligt psykiskt störd, det verkar efter vad jag hört vara ännu ett exempel på en person som försökt få psykiatrisk hjälp blivit avvisad och sen har det gått riktigt illa, det är inte första gången det hänt här.

Barnen mår naturligtvis mycket dåligt efter detta och nu är tal om att deras morbror som är den enda vuxna släktingen de har i Sverige som kan ta hand om dem skall utvisas, då mamman är död och pappan är ju inte heller något alternativ. Enligt de som känner familjen, har han bott hos dem i flera år och även efter att han skaffat egen bostad träffade barnen honom dagligen. Men enligt Migrationsverkets avvisningsbeslut är barnens behov av sin morbror inte ömmande nog nu när de redan har beslutat av avvisa och allting.

Det finns ett försiktigt hopp men jag vill ändå sprida länken till protestlistan mot detta, har inte dessa barn lidit nog?

Vad är alternativen? Den äldsta flickan är 17 år men även om hon hade varit 18 år vore det inte rättvist att göra henne ansvarig för sina 4 yngre syskon när hon har fullt upp med sin egen sorg, inte heller känns det realistiskt att lägga det på den 28 åriga systern, jag vet inte när hon sist träffade sina småsyskon och jag antar att hon har ett liv i Kanada som hon inte bara kan resa sig upp och lämna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s