Årskonferens

Nu skall jag vara lite politisk, just nu är jag på årskonferens, jag kan ju säga att just nu lyssnar vi på Lars Ohly så ni kan ju gissa vilket parti det handlar om. 🙂
Ja, jag är vänstermänniska men nej, jag är *inte* kommunist.
Jag tror inte på kommunism för jag är övertygad om att det aldrig kommer att fungera.
Förutom alla de som har blivit dödade i kommunismens namn undrar jag hur mycket lidande skräcken för kommunismen en påföljande hetsjakt på människor har inneburit.

Det låter ju ganska beskedligt i början.
”I det första stadiet krävs samma prestation av alla människor medan i det andra stadiet kommer produktionen ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”

Problemet med första stadiet är ju solklar, alla kan inte prestera lika mycket, den andra fasen låter ju en aning mer resonlig, tills man funderar lite närmare på det ”av var och efter förmåga, till var och en efter behov”
Men då är ju frågan, vem bestämmer hur man kan prestera? Får man avgöra det själv? Eller är det någon myndighet i stil med försäkringskassan som gör det? Vem bestämmer vad man behöver? Hur mycket skall man behöva det? Måste det vara avgörande för att överleva? Eller räcker det att man väldigt, väldigt gärna vill ha det?

Vi fick inte upp datorn förrän efter lunchen och jag är hyper, trött och allmänt stirrig, men att ha datorn att pula med gör det lättare för mig att koncentrera mig på vad som sägs.

Läser i WitchBitchs blogg om hennes äventyr med Concerta och jag läser till min förvåning att hon haft/har en dos på både 72mg och även doser högre än så, själv har jag fått beskedet att dosen jag ligger på 54mg/ dygn är max en snabb sökning på Fass.se ger följande besked
”Maximal dygnsdos för CONCERTA är 54 mg en gång dagligen.”

Så nu är jag förvirrad, jag hade gärna provat en högre dos och jag tror nog att WitchBitchs läkare har kollat upp och vet vad hon/han gör. Men när det står som det står i Fass och min läkare inte direkt är någon specialist på ämnet vart vänder man sig då för att diskutera att prova en höjning?

Det finns som jag säkert nämnt tidigare finns det en neuropsykiatrisk enhet där jag bor, problemet är att med ADHD-diagnos tas man bara emot tills man är 18 år, så gamla tanter som jag har inte en chans där.

Sen är jag lite fundersam om min utredning, jag minns inte så mycket av den eftersom jag under denna period var tungt medicinerad, med mediciner som inte hjälpte mig ett skvatt skall tilläggas. Jag har ett papper med sammanfattningen av resultatet hemma i min nattduksbordslåda och den kommer jag ju inte åt nu.

Varit på möte igen med Herr VerkSam, Arbetspsykologen och en Arbetskonsulent tror jag hon var, man skall nu försöka hitta en OSA plats till mig, jag är kluven, dels är jag glad över chansen att få ett jobb med anställning och lön även om det fortfarande inte är ett ”vanligt” arbete, sen undrar jag hur man påverkas av att man inte omfattas av LAS, förvisso eftersom man som längst kan inneha en sådan tjänst i 18 månader antar jag att det finns en poäng med det, men påverkar det en på andra sätt som jag kanske inte inser nu? Men jag kommer att försöka ändå, jag känner att just nu har jag inte så många val om jag någonsin vill ha en chans att komma ut på den öppna arbetsmarknaden.

Annonser

2 responses to “Årskonferens

  1. Hoppsan! Jag ligger också på 72, och min medicinsköterska sa att det är standard. Det är bara om jag inte tålde den som jag skulle sänka.

  2. vegangeekgirl

    Hmmm *läser Fass igen* fast kanske är det barn och tonåringar som avses när de pratar om maximal dygnsdos? Det hela är otydligt och det märks att det fortfarande ses som något man inte har i vuxen ålder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s