Läkarbesök

Så vi åkte till vårdcentralen idag och jag fick träffa en läkare som var trevlig men använde för mycket rakvatten, både Syster och jag får lätt astma problem av sådant, men det gick hyfsat ändå.
Han lyssnade på mina lungor, tittade mig i öron och hals och beställde snabbsänka, när de skulle ta blod ville mitt finger inte alls släppa ifrån sig särskilt mycket blod så vi fick jobba hårt båda två för den lilla skvätt som behövdes.
Resultatet? Sänkan låg bra, lungorna lät bra, öronen såg bra ut och det fanns en viss rodnad i halsen. Slutsatsen blev virusinfektion eller med andra ord inget annat att göra än att lida och vänta på bättre tider.
Jag blåste även i PEF-mätare och kom upp i 600! Mycket skumt så bra brukar jag aldrig blåsa hur kan jag då känna mig och låta så tungandad? Det är sant mysterium.
Syster fick sköta det mesta pratande för att skona min hals och för att det är så svårt att höra vad jag försöker säga just nu.

Syster har nu varit på Karlssons och ordnat så att jag har både en vänster och en högersko av mina nya fina röda, veganska kängor, i stället för två vänsterskor som jag hade innan. Här är en bild på dem! Så lycklig är jag över dem och jag skall nog klara mig med dem i vinter om jag bara använder tjockare strumpor om det blir riktig vinter denna gång.

skor

Det går framåt på kattfronten och damerna kommer bättre och bättre överens, de kan vara hyfsat avslappnade även om den andre är nära och de leker en hel del genom att turas om att jaga varandra.

Eskarina och Isis

Eskarina och Isis

Nu börjar det närma sig slutet på året med både Jul och Nyår, julen har blivit lättare allteftersom tiden går.
Anledningen till att julen är jobbig har skrivit innan om här
Sen kommer nyår och det är en högtid som är jobbig för många djur som AddAnna skriver om här även för människor kan det vara jobbigt jag blir visserligen inte rädd på samma sätt som till exempel en hund blir eftersom jag vet vad det är som låter och att det inte är farligt, inte för mig som sitter inne i alla fall, sen är det en del som glömmer att det kan bli farligt och att raketer och smällare är olämpliga leksaker, men bortsett från det.
Det eviga smällandet tär på mig, jag rycker till och försöker skydda mina plågade öron, visserligen har jag både öronproppar och hörselskydd men det hjälper inte helt och det blir jobbigt i längden att använda dem, öronpropparna ger en obehaglig känsla i öronen på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara och hörselkåporna är varma och klämmer och skaver mot öronen. Vi provade att fira en nyårsafton här, det slutade att jag satt i soffan med tårarna i ögonen och ryckte till vid varje smällare och raket färdig att bryta ihop totalt och Eskarina gömde sig under möblerna.
För att göra det ännu roligare så precis utanför vår balkong avfyras det största i fyrverkeriet (antal antar jag) förutom det kommunen anordnar folk kommer tydligen hit från hela Nyköping för att titta på det, synd att vi inte visste det innan vi flyttade in i just det här huset. 😦

Annonser

3 responses to “Läkarbesök

  1. Vad bra att du har systra din som kan förlja med till doktorn och föra din talan. 🙂 Och isch isch ja detta med raketer…. hoppas vi alla klarar detta nyår, och jag ska absolut tänka på dig i jul!
    Skorna var förresten JÄTTEFINA! 😀

  2. Ja och vi som särskilt frågade när vi skulle flytta in om det var ett lugnt ställe svaret var O ja. Sure!!! Men de som hade lägenheten innan var helt rubbade.

    Fyrverkerier har sin charm men inte ett megastort utanför ens fönster och inte smällare i 3 månader!!! Det blir jobbigt t o m för mig som inte är överkänslig för ljud.

  3. Pingback: Lite positivt men mest ledsamheter « Livet som ett äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s